Gitte Seeberg forlader Ny Alliance

Ny Alliances medstifter Gitte Seeberg forlader partiet, har hun netop oplyst på partiets gruppemøde.

Med Gitte Seebergs exit fra Ny Alliance er partiet nede på fire mandater i Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gitte Seeberg forlader Ny Alliance og bliver løsgænger i Folketinget. Det har hun netop oplyst på partiets gruppemøde. Dermed udstiller hun krisen i partiet, som hun selv var med til at stifte i protest mod Dansk Folkepartis indflydelse på dansk politik.

Det er partiets bastante tilslutning til den borgerlige fløj i Folketinget, der udløser hendes farvel.

»Det er meget sørgeligt, for vi har alle sammen kæmpet meget hårdt for at få Ny Alliance stablet på benene,« sagde Gitte Seeberg til TV2 News umiddelbart efter gruppemødet.

»Nu bliver jeg løsgænger, men jeg vil stadig kæmpe for de sager, som står i partiprogrammet. Jeg har peget på Anders Fogh Rasmussen som landets statsminister, det gør jeg stadig. Men fremsætter oppositionen forslag, der er sammenfaldende med det partiprogram, som jeg har været med til at skrive, så vil jeg selvfølgelig stemme for de forslag,« siger Gitte Seeberg.

Om reaktionen fra sine partikolleger siger hun:

»Jeg tror mest de blev kede af det, som jeg selv er.«

Med Gitte Seebergs afgang er partiet nede på fire mandater og Folketinget har nu to løsgængere. Men hvis Naser Khader og Ny Alliance lever op til deres løfter om ikke at ville vælte eller drille den borgerlige regering, er magtbalancen i Folketinget uberørt.