Ghettoer scorer ikke point

Hvis man bor i en ghetto, bliver det sværere at få f.eks. familiesammenføring. Men det bliver ikke umuligt.

Bopæl bliver med regeringens ghettoplan et selvstændigt element i forhandlingerne om et pointsystem for udlændinge, der søger opholdstilladelse - herunder familiesammenføring - i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Familiesammenføring bliver meget lettere, hvis man ikke bor i Mjølnerparken, Vollsmose eller Tingbjerg. 

Det omtalte forslag om et forbud mod familiesammenføring, hvis man bor i en ghetto, har ikke direkte fundet vej til regeringens ghettoplan.I stedet indgår forslaget nu som led i forhandlingerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti om et nyt pointsystem for opholdstilladelser - herunder familiesammenføring - i Danmark.

- Det handler om integration. Det er sværere at blive integreret, hvis man bor et sted, hvor der er høj kriminalitet, høj arbejdsløshed og mange tosprogede, og derfor er det, vi tilskynder folk at bo et sted, hvor der er mange, der taler dansk og nemt at få job, siger Karsten Lauritzen, Venstres integrationsordfører.Kommer der et forbud mod familiesammenføring, hvis man bor i en ghetto?

- Det bliver ikke umuligt, men det kræver, at man samler point ind andre steder. F.eks. ved at arbejde, siger Karsten Lauritzen.

Alle de omkring 30 punkter i regeringens ghettoplan bliver præsenteret på et pressemøde i Socialministeriet kl. 12.30.

Følg med her på berlingske.dk, hvor vi liveblogger fra præsentationen.