Geert Wilders besøger Bornholm under Folkemødet

Den kontroversielle politiker og islam-kritiker Geert Wilders kommer til Folkemødet på Bornholm.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Bornholms store årlige begivenheder - Folkemødet i Allinge - får besøg af en yderst kontroversiel figur til sommer.

Det sker i skikkelse af den hollandske politiker og islam-kritiker, Geert Wilders, skriver bt.dk.

Ved folkemødet 13. juni skal hollænderen deltage i en debat med journalisten Flemming Rose fra Jyllands-Posten, der er avisen bag de omdiskuterede Muhammedtegninger fra 2005.

I weekenden talte Geert Wilders ved et arrangement i et kulturcenter i Dallas i den amerikanske stat, Texas, der holdt en udstilling om Muhammedtegningerne. Her åbnede to ukendte gerningsmænd ind ild mod en sikkerhedsvagt. De blev dræbt af politiet, og Geert Wilders nåede angiveligt at forlade bygningen, inden der blev skudt.

Folkemødet i Allinge er en årlig politisk begivenhed på Bornholm. Formålet er at samle alle personer og organisationer med interesse for demokrati - uanset partifarve.

Det er Trykkefrihedsselskabet, der har inviteret Geert Wilders til debatten, og weekendens angreb i Dallas får ikke selskabets formand Katrine Winkel Holm til at fortryde, at man har indbudt den kontroversielle politiker:

»Vi synes, at han er en vigtig stemme i debatten om ytringsfriheden, og vi inviterede ham for flere måneder siden. Han er ikke blevet mindre vigtig, efter det der skete i Texas i weekenden. Det, at han er dødstruet og har nogle markante holdninger, gør, at han er interessant og indgår i debatten om ytringsfrihed,« siger Katrine Winkel Holm til bt.dk.

Har weekendens hændelse i Texas ændret på jeres holdning til at afholde den her debat?

»Kun på den måde, at vi synes, at det er endnu vigtigere end før, at Geert Wilders kommer,« siger Katrine Winkel Holm.

Hvordan har I tænkt sikkerheden ind efter weekendens hændelser i Dallas?

»Det har vi hele tiden tænkt på, og det er clearet med PET. Vi laver ikke sådan et arrangement, uden vi har kontakt med PET. Vi lytter naturligvis til råd fra dem, og vi føler altid, at vi er i trygge hænder, når PET involveret i sikkerheden,« siger Katrine Winkel Holm.