Garvet europaparlamentariker genopstiller ikke

Europaparlamentariker siden 1999 Anne E. Jensen har meddelt, at hun ikke genopstiller til Europa-Parlamentet. Hun vil i stedet koncentrere sig om arbejdet i Kalundborg Byråd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Venstres opstillingsmøde i Kalundborg Kommune torsdag aften meddelte den garvede europaparlamentariker Anne E. Jensen (V), at hun ikke genopstiller til Europa-Parlamentet, som hun har været medlem af siden 1999. Det bekræfter Kristian Jensen (V) over for Berlingske Nyhedsbureau.

- Hun synes, det har været svært at kombinere kommunalpolitikken i Kalundborg med arbejdet i Bruxelles, og det, hun gerne vil fortsætte med, er kommunalpolitik, fortæller Kristian Jensen.

Anne E. Jensen har været medlem af Kalundborg Byråd siden 1. januar 2010.

- Hun har haft 14 fantastiske år i Bruxelles, og hun er nok det mest respekterede medlem, Venstre nogensinde har haft i parlamentet. Hun har ikke været det mest markante, men hun har virkelig været respekteret blandt sine kolleger, fortæller Kristian Jensen.

Før Anne E. Jensen gik ind i politik, var hun cheføkonom i Unibank/Privatbanken (nuværende Nordea, red.) fra 1985 til 1994, direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) fra 1994 til 1996 og chefredaktør på Berlingske Tidende (i dag Berlingske, red.) fra 1996 til 1998.

I Europa-Parlamentet har Anne E. Jensens mærkesager blandt andet været økonomisk fremgang, bedre vilkår for de syge, en effektiv transportsektor og et åbent og effektivt EU.

Det var sent torsdag aften ikke muligt for Berlingske Nyhedsbureau at træffe Anne E. Jensen for en kommentar.