Gammelt interview i Danmarks-film

Socialdemokraterne Yildiz Akdogan undrer sig over, at hun er med i gammelt interview i ny film til prøve. Hun vil nu klage til integrationsministeriet.

ARKIVFOTO. Yildiz Akdogan. Akdogan opfordrer selv Integrationsministeriet til at redigere filmen om, så det uaktuelle interview ikke længere er med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et gammelt interview foretaget før regeringsrokaden, der er skyld i, at det optræder en alvorlig fejl i Integrationsministeriets nye film "Et liv i Danmark".

I filmen, der skal forberede indvandrere på en ny indvandringsprøve, er det er interview med det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan, der ærgrer sig over, at Danmark endnu ikke har haft en kvindelig udenrigsminister.

LÆS OGSÅ:DF: Bare bryster et værn mod fundamentalisme

Akdogan siger til Ritzau, at interviewet er omkring et år gammelt og altså foretaget før, at den konservative formand Lene Espersen den 23. februar 2010 blev Danmarks første kvindelige udenrigsminister.

Akdogan opfordrer selv Integrationsministeriet til at redigere filmen om, så det uaktuelle interview ikke længere er med.

LÆS OGSÅ: Fejl i ny film til indvandringsprøve

- Da jeg sagde det, var det rigtigt, men det er pinligt, at man har offentliggjort en film, der ikke er tilpasset den virkelighed, vi har i dag, siger Yildiz Akdogan.

Hun vil tage kontakt til Integrationsministeriet, da hun frygter, at det gamle interview kan få alvorlige konsekvenser.

- Jeg kan ikke være med til, at der er nydanskere, der tager prøven, som kommer til at dumpe på grund af en fejl fra ministeriet, siger hun.

/ritzau/