Gallup: Regeringen står til sejr

Anders Fogh Rasmussen vil bevare statsministerposten ved et valg i dag - også selv om Ny Alliance skulle støtte Helle Thorning-Schmidt. Enhedslisten på vej ud.

Foto: Foto: Claus Bjørn Larsen

Man kan mistænke statsminister Anders Fogh Rasmussen for at have kigget i tallene, inden han her til middag gik på talerstolen og udskrev valg.

Regeringen står ifølge en frisk Gallup-måling så stærkt blandt vælgerne, at selv ikke Ny Alliances eventuelle støtte til Helle Thorning-Schmidt vil kunne vælte regeringen.

Ifølge målingen kan Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti samle et flertal på 89 mandater. Det er en tilbagegang på fem mandater i forhold til valget i 2005, men nok til at bevare flertallet.

Venstre står til 50 mandater, Konservative til 17 og Dansk Folkeparti til 22 mandater.

Med 3,8 pct. af stemmerne har Ny Alliance udsigt til syv mandater, hvis valget altså fandt sted i morgen, hvilket ikke helt er nok til at danne flertal med den øvrige opposition , som sætter sig på 79 mandater i målingen mod 81 ved valget sidste gang.

Gallup-målingen er baseret på 1.285 telefoninterviews i perioden 15.-23. oktober.

Enhedslisten på vej ud
Målingen giver desuden Enhedslisten så svag opbakning, at partiet ikke vil komme i Folketinget, hvis der var valg i morgen.

Debatten om Asmaa Abdol-Hamids kandidatur for Enhedslisten samt manglen på en gennemslagskraftige afløsere for profiler som Pernille Rosenkrantz-Theil ser ud til at gøre meget ondt på partiet.

Kun 1,7 pct. af vælgerne vil stemme på Enhedslisten, hvilket ikke er nok til at skaffe partiet i Folketinget.