Gallup: Lene E slutter på dårligste K-måling i 33 år

Ny Gallup-måling viser fortsat rødt flertalt på 92 mandater. VKO står til 76 mandater. Lene Espersen slutter sit formandskab hos de konservative med 5,7 procent af vælgerne i ryggen – det dårligste resultat i 33 år.

Lene Espersen bekræftede på et pressemøde på Christiansborg torsdag den 13. januar, at hun forlader posten som partiformand for De Konservative. Hun slutter med den dårligste Gallup-måling i 33 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Det konservative lederskifte er tiltrængt, i hvert fald bedømt ud fra vælgernes opbakning til partiet. En ny Gallup-måling viser den laveste tilslutning i 33 år til de konservative.

Blot 5,7 procent af vælgerne ville stemme på partiet, hvis der var valg i dag, viser en Gallup-måling fortaget blandt 1.721 danskere i perioden fra 5. til 13. januar, altså inden Lene Espersen i aftes meddelte sin afgang som K-leder.

Hun efterlader et parti med en rekordlav opbakning blandt vælgerne.

Lenes afgang: Se pressemødet her

Fortsat rødt flertal

Målingen viser ikke nogen forskydning mellem de store blokke i dansk politik. Oppositionsblokken har stadig et solidt flertal på 92 mandater, mod 76 til VK-regeringen og Dansk Folkeparti. VKO-blokken går dog et enkelt mandat frem i forhold til seneste måling. Samtidig står Liberal Alliance, som støtter en borgerlig statsminister, til at få syv mandater, så den borgerlige blok kan alt i alt mønstre 83 mandater.

I den røde blok er der sket en intern forskydning af vælgerne. For en uge siden opnåede Socialdemokraterne en rekordhøj vælgertilslutning på over 31 procent, primært på bekostning af SF. Men nu er vælgerne vandret tilbage til SF, som genvinder det tabte og lander på 14,9 procent af stemmerne, mens S er på 28,6 procent af stemmerne.

Hver fjerde i tvivl

Der er fortsat mange vælgere at kæmpe om for partierne. Gallup-målingen viser, at godt hver fjerde vælger er i tvivl om, hvor de skulle sætte deres kryds, hvis der var valg i dag.