Gade: Jeg sover roligt om natten

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) er blevet afhørt flere timer af politiet i lækagesagen. Men Ekstra Bladets offentliggørelse af lydfil får ikke Gade til at ryste i bukserne.

Tidligere forsvarsminister Søren Gade (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekstra Bladets offentliggørelse af den kontroversielle lydfil i den såkaldte Jæger-sag får ikke tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) til at ryste i bukserne.

Han sover helt trygt om natten:

»Det er gammelt støv og skidt, der bliver hvirvlet op igen,« siger Gade til Dagbladet Holstebro.

Har fortalt alt

Han frygter ikke, at sagen nu igen bliver taget op og nu undersøgt af politiet igen.

»Jeg er blevet afhørt af politiet i flere timer, mens jeg var ansat i Udenrigsministeriet. Hvis man tror, at jeg nu vil ændre forklaring, så tager man fejl. Jeg har fortalt alt, hvad jeg kender til sagen,« siger Søren Gade.

»Selvfølgelig er det træls, at sagen bliver ved med at poppe op. Men sådan er det. Og jeg har sovet udmærket i nat, og jeg vil også sove udmærket fremover. Det rører mig ikke på den måde,« siger Søren Gade til Dagbladet Holstebro.

Sagen begyndte, da TV 2 og Jyllands-Posten 27. april 2007 offentliggjorde, at Jægerkorpset skulle sendes til Irak. En oplysning, som filminstruktør Christoffer Guldbrandsen i januar 2010 sagde, kom fra tidligere forsvarsminister Søren Gades pressechef Jacob Winther.