Fynske partikammerater vrede på Wammen

Fynske socialdemokrater er alt andet end begejstrede for tidligere Aarhus-borgmester Nicolai Wammens snak om en Kattegatbro.

Tidligere Aarhus-borgmester Nicolai Wammen på plads bag rattet forud for motorløbet Classic Race Aarhus. Arkivfoto: Kim Haugaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den øverste ledelse hos Socialdemokraterne skred til hurtig handling, da partiets næstformand, Nicolai Wammen, i går luftede sine planer om at fremrykke beslutningen om en etablering af en Kattegat-forbindelse mellem Jylland og Sjælland uden om Fyn. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Tidligt i går morges fik Nicolai Wammen besked på at dæmpe sig, erfarer Fyens Stiftstidende. Det skete på morgenens ledelsesmøde, hvor Nicolai Wammen deltager som næstformand.

Efter mødet talte Nicolai Wammen med Carsten Hansen. Ifølge gruppeformanden lød beskeden til Wammen fra Carsten Hansen nogenlunde sådan:

- For pokker, mand. Du rejser hele Fyn, Sønderjylland og halvdelen af Sjælland imod det her. Det ender i kamp mellem landsdelene.

Og så gik Wammens dag ellers med at understrege, at han udtalte sig som lokalvalgt i Aarhus. Ikke som næstformand i partiet.

- Jeg har stor respekt for, at der er andre holdninger blandt andet på Fyn. Derfor er det vigtigt at sige, at Socialdemokraterne ikke har truffet beslutning for eller imod en fast Kattegat-forbindelse, sagde Nicolai Wammen, efter Carsten Hansen havde haft fat i ørene på ham.

Blandt de socialdemokratiske folketingskandidater på Fyn var der stor tilfredshed med, at Kattegat-forbindelsen ikke nåede at få mere medvind. Fem ud af otte S-kandidater på Fyn bruger deres valgkamp på direkte at modarbejde en Kattegat-forbindelse.

Kilde: Fyens Stiftstidende