Furesøs borgmester glæder sig over bore-stop

Borgmesteren i Furesø Kommune er godt tilfreds med, at selskabet Total dropper at bore efter skifergas i Nordsjælland.

Den nordsjællandske natur slipper for boringer langt ned i undergrunden efter skifergas, og det vækker begejstring hos borgmesteren i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen (S).

»Vi synes jo, at skifergas er fortidens energikilde. Det er et fossilt brændstof, og vi har brug for at lægge vores energiforsyning om til at være fossilfrit. Så vi hilser det her velkomment,« siger han.

Borgmesteren mener også, der er store miljørisici ved at bore efter skifergas.

Det er klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), der bekræfter, at det franske selskab Total har leveret tilladelsen til at bore og efterforske efter skifergas i Nordsjælland tilbage.

»Jeg kommer ikke til at give den tilladelse til andre,« har ministeren tilføjet, og den udmelding er der også stor tilfredshed med i Furesø.

»Det er vi glade for. I Nordsjælland er der meget dejlig natur, og så har vi selvfølgelig også grundvandet, vi meget gerne vil passe på,« siger Ole Bondo Christensen.

Ifølge finans.dk har Total lavet indledende undersøgelser, som viser, at skiferformationerne i Nordsjælland ligger for dybt og er for tynde. Derfor vil det ikke kunne betale sig at iværksætte de omkostningstunge boringer.

Det franske selskab Total fortsætter dog med at lede efter skifergas i Nordjylland, hvor de omdiskuterede boringer denne uge har fået grønt lys til at fortsætte efter en uoverensstemmelse vedrørende et kemikalie.