FTF siger ja til regeringens udspil

Lærerne og de statsansatte vendte tomlen nedad, da FTF søndag sagde ja tak til regeringens udspil for at få de 340.000 offentligt ansatte med i trepartsaftalen.

Finansminister Thor Pedersen (V) fik søndag endelig ja fra FTF, der i første omgang afslog regeringens tilbud om en trepartsaftale.

Men siden LO og Akademikernes Centralorganisation sagde ja for et par uger siden, har regeringen forbedret tilbuddet med op mod en milliard kroner.

Det kunne FTF, som repræsenterer 340.000 offentligt ansatte, ikke sige nej til, selv om både Danmarks Lærerforening og de statsansatte vendte tomlen nedad.

Efter godt en times forretningsudvalgsmøde i FTF kunne formanden, Bente Sorgenfrey, trods utilfredsheden fra lærerne og de statsansatte toldere og politibetjente konstatere, at 10 af 12 forretningsudvalgsmedlemmer var for, og dermed blev svaret til regeringen et ja tak.

Finansministeren var tydeligt lettet over, at det lykkedes regeringen at få også FTF med i aftalen.

Selv pegede Bente Sorgenfrey på de ekstra penge, klare forbedringer på pædagogernes grunduddannelse og lederes ret til efteruddannelse samt en kræftuddannelse til sygeplejersker som væsentlige årsager til, at FTF skulle sige ja.

/ritzau/