FTF: Finanslov svækker muligheden for efteruddannelse

Finansloven forringer muligheden for efteruddannelse for lærere, pædagoger og sygeplejersker, mener formanden for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) ærgrer sig over flere elementer i den finanslovaftale, der tirsdag aften blev indgået mellem regeringen, Venstre og de Konservative.

FTF, der repræsenterer 450.000 i det offentlige og private, er især ærgerlig over, at det ikke endte med en finanslovaftale, der styrker statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) og efteruddannelse. Tværtimod spares der 120 millioner kroner om året på SVU.

»Det er virkelig ærgerligt, at man nu forringer muligheden for efteruddannelse for lærere, pædagoger og sygeplejersker, når man forringer muligheden for SVU,« siger formand Bente Sorgenfrey, der mener, at det vil svække kvalitetsudviklingen i den offentlige sektor, når medarbejderne ikke får mulighed for den nødvendige faglige opdatering og efteruddannelse.

Det er også ærgerligt, at parterne ikke blev enige om at hæve fradraget for fagforeningskontingent, mener Bente Sorgenfrey.

»Det ville styrke organiserede ansatte og dermed være med til at fastholde og konsolidere den danske model på arbejdsmarkedet. Den forbedring ville kun kunne være kommet i hus med Enhedslisten, men må nu skrives på tabskontoen,« siger hun.

Der er dog små lyspunkter i aftalen, understreger formanden i FTF.

»Vi må dog glæde os over, at det tilbud, regeringen havde givet Enhedslisten om at fastholde jobrotationen på det høje niveau, også indgår i aftalen for 2014 med de borgerlige partier,« siger hun.