Friis Bach træder i spidsen for de Radikales gruppe

Den tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach er valgt som formand for de Radikales folketingsgruppe.

De Radikales politiker og forhenværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har taget et skridt tilbage mod toppen af hierarkiet på Christiansborg.

Partiets folketingsgruppe holdt mandag aften møde på Christiansborg for at udpege en gruppeledelse efter mandagens regeringsrokade. Her blev Sofie Carsten Nielsen (R) udnævnt til ny uddannelsesminister efter at have haft titlen som gruppeformand.

Christian Friis Bach valgte i november sidste år at trække sig som minister efter at have givet forkerte oplysninger til Folketinget i sagen om Global Green Growth Institute, GGGI. Han blev sidenhen valgt som de Radikales næstformand.

På mandagens møde blev det også besluttet, at EU- og sundhedsordfører Camilla Hersom (R) fortsætter som gruppenæstformand samt medlem af Folketingets Præsidium. Camilla Hersom får selskab af Andreas Steenberg (R), der også er udnævnt som gruppenæstformand og dermed bliver nyt medlem af partiets gruppeledelse. Andreas Steenberg er i dag blandt andet ordfører for energi, erhverv, klima og trafik.

De Radikales øvrige ordførerposter vil blive fordelt en af de nærmeste dage, oplyser partiet.