Frederiksens ministerliste har to udefra og 18 kendinge

Mette Frederiksen (S) har udpeget 20 ministre i alt til sin nye regering. Det viser ministerlisten.

Mette Frederiksen præsenterer
Statsminister Mette Frederiksen har præsenteret sin nye ministre. Senere på dagen skal de til Amalienborg og præsenteres for dronningen. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. Mette Frederiksen (S) har offentliggjort sin ministerliste for det, der officielt kommer til at hedde Regeringen Mette Frederiksen.

Listen indeholder ikke bare en række tidligere ministre som Nick Hækkerup, Magnus Heunicke og Morten Bødskov, men også nye som Rasmus Prehn og Pernille Rosenkranz-Theil.

Syv ud af 20 ministre er kvinder, to er hentet uden for Christiansborg. Det drejer sig om Jeppe Kofod, der sidder i Europa-Parlamentet, som bliver udenrigsminister, og Joy Mogensen, der er borgmester i Roskilde Kommune. Hun er udnævnt til kultur- og kirkeminister.

11 af ministrene har ikke tidligere haft ministerposter.

Ifølge DR og TV2 vil regeringens afgørende koordinationsudvalg bestå af statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod, finansminister Nikolai Wammen og justitsminister Nick Hækkerup.

Den tidligere fødevareminister Dan Jørgensen har fået posten som klima-, energi- og forsyningsminister.

Blandt andre ministre er Nick Hækkerup, der bliver justitsminister, og Morten Bødskov, der overtager skatteministeriet.

Skatteministeriet har været et afgørende ministerium de seneste år, da en lang række milliarddyre it-problemer og manglende kontrol har fået stor politisk opmærksomhed.

/ritzau/