Freddy Blak overvejer Fælleslisten

Det tidligere socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet overvejer at stille op for udkantspartiet.

Freddy Blak overvejer at stille op for Fælleslisten. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER CLAUSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Freddy Blak bekræfter onsdag aften, at han overvejer at stille op for Fælleslisten, skriver bt.dk.

Fælleslisten er dannet af en gruppe udbrydere fra Venstre, der mener at udkantsområderne i Danmark bliver forsømt af politikerne.

- Jeg var til regionsmøde med dem i Næstved her til aften, og de har mange ting, der lyder spændende. Men nu skal jeg have et program fra dem, siger 65-årige Freddy Blak, der betegner folkene fra Fælleslisten som "politisk uerfarne".

- Og jeg er i mit politiske efterår, så hvis jeg skal lege med, skal det være under ordnede forhold. De skal have organisationen på plads, siger Freddy Blak til bt.dk.

Kendt som en ildsjæl

Han var i mange år medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, og var dengang kendt som en ildsjæl, der som en af de få politikere i Danmark kunne få danskerne til at interessere sig for, hvad der skete i EU-regi.

I 2004 forlod han Socialdemokratiet, og året efter stillede han op til kommunalvalget i Næstved og regionsrådsvalget i Region Sjælland på sin egen Blak-listen, som skuespilleren Jens Okking også stillede op for. Det lykkedes Blak at blive valgt ind i Region Sjælland, men den plads mistede han ved regionsrådsvalget sidste år.