Frahm: SF er et skib i havsnød

Ved SFs landsmøde er der flere gange blevet langet kraftigt ud efter pressen, men SFer Pernille Frahm vil ikke kun give medierne skylden for SFs problemer, sagde hun fra talerstolen ved partiets landsmøde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er det udelukkende mediernes skyld, at SF i øjeblikket døjer med ekstremt dårlige meningsmålinger, der viser en opbakning til partiet på bare omkring seks procent?

Nej, mener SFeren Pernille Frahm, der pegede på andre problemer hos SF ved partiets landsmøde, der i denne weekend bliver afholdt i Kolding.

- Alle er glade for, at det lykkedes at vælte VKO, men der er noget, der forstyrrer festen, og spørgsmålet er, om det kun er pressen og så brokkerøvene som mig, der forstyrrer festen. Er det virkelig sandheden? Er det virkelig derfor, at SF står til under seks procent i en række meningsmålinger? lød det fra Frahm, der selv kom med et bud på svaret.

- Jeg tror det ikke. Jeg tror, der er andre forklaringer på det. Jeg tror, SF er et skib i havsnød, og et skib kommer i havsnød, fordi det ikke har nogen sikker kurs, og det har SF ikke nu, lød det fra Frahm på talerstolen.

Her kaldte hun også mediernes behandling af partiet et »symptom, ikke sygdommen i sig selv«.

Frahms udmelding kommer efter, at der flere gange ved landsmødet er blevet langet ud efter pressen.

- Jeg tror, at der er mange af medierne, der havde skrevet historierne på forhånd. At det her landsmøde, ville blive af en art, hvor SFerne var delt op i stridende fraktioner i voldsom dramatisk kamp med hinanden, lød det for eksempel fra SF-formand Villy Søvndal fredag.

Men det er for nemt at bebrejde pressen SFs fald i meningsmålingerne, mener Frahm, der for alvor var med til at kickstarte debatten i SF ved at kritisere næstformandskandidat Mattias Tesfayes ti teser fra 2008.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi i det her parti kan diskutere politik, men at vi som personer behandler hinanden ordentligt. Derfor tog jeg fat på debatten med Mattias, fordi jeg er med i et politisk parti, fordi jeg vil være med til at diskutere politik med andre, der er interesserede i den samme sag, sagde Frahm.

- Det er altid fedt at skælde ud på pressen, det kan vi sagtens gøre, men jeg vil minde om, at der var en gang, vi var glade for dem. Det var dengang, de var med til at gøre SF til et stort parti, så måske er det, pressen gør, i virkeligheden at afspejle noget, der allerede er i gang.

Landsmødet fortsætter frem til søndag. På landsmødet skal der blandt andet vælges en landsledelse, der skal vælge en ny næstformand, og der skal vedtages et nyt principprogram.