Forvirring om aflønning af Fogh som V-formand

Også Anders Fogh Rasmussen blev som formand for Venstre aflønnet af partikassen, siger partisekretæren. Han ønsker dog ikke at kommentere det konkrete beløb.

Anders Fogh Rasmussen blev tidligere aflønnet af Venstres partikasse. Men ingen kan tilsyneladende huske hvor meget. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL

Lars Løkke Rasmussen (V) er ikke den første Venstre-formand, der er blevet aflønnet af partiet ved siden af sin løn som menigt folketingsmedlem. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har været i kontakt med Venstres partisekretær Claus Richter for at spørge, om tidligere formænd også er blevet aflønnet som ministre, i de perioder, hvor de ikke har stået i spidsen for et ministerium.

»Anders Fogh Rasmussen gjorde,« lyder det kortfattede svar fra Claus Richter.

Fredag vakte det opsigt, at Venstre vil aflønne Løkke, når hans eftervederlag fra tiden som statsminister stopper i denne måned. Det betyder, at Lars Løkke ikke må lade sig nøje med en årlig løn på 616.395 kroner om året, som er det, et menigt folketingsmedlem tjener. Med et årligt tilskud fra Venstres partikasse på omkring 600.000 kroner, kan han årligt oppebære en løn på over en million kroner.

Mens Claus Richter over for Jyllands-Posten bekræfter, at det ikke er første gang, partiet sikrer sin formand en ekstra skilling i lønningsposen i tiden uden ministeransvar, så skriver DR Nyheder, at Anders Fogh Rasmussen »langt fra« fik så mange penge, som Løkke har udsigt til. Men der er angiveligt ingen, der kan huske, hvor stort Foghs formandshonorar var.

En kilde siger dog til DR Nyheder, at honoraret - med undtagelse af et enkelt år ikke oversteg 200.000 kroner, mens det ifølge Weekendavisen lå på 100.000 kroner. Til det lyder svaret fra Claus Richter blot:

»Jeg kan sige, at Anders Fogh som den første fik formandshonorar for Venstre på baggrund af de beslutninger, man havde truffet dengang.«