Forventet finanslovaftale mellem regeringen og DF

Spillet om næste års finanslov er indledt. På forhånd tyder det igen på, at VK-regeringen indgår en samlet aftale med Dansk Folkeparti.

Alt tyder på, at VK-regeringen atter i år indgår en samlet finanslovaftale med Dansk Folkeparti.

Finansminister Thor Pedersen (V) gør det efter de første indledende politiske forhandlinger klart, at adgangsbilletten for at komme med i en aftale er, at partierne accepterer regeringens foreslåede økonomiske ramme, herunder skattestoppet.

- Vi har prøvet at få et overblik over de begrænsninger, som der er i forhold til de enkelte partier. Her er der selvfølgelig tale om partierne vil være med i en samlet aftale om hele finansloven. For hvis man gerne vil det, så betyder det jo, at man accepterer de rammer for økonomien, som regeringen har lagt frem i sin 2015-plan, at man respekterer skattestoppet og de overskud vi budgetterer med, altså holdbarheden, sagde Thor Pedersen efter forhandlingerne.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, sagde da også efter mødet, at han forventer, at regeringens støtteparti indgår en sådan samlet aftale om næste års finanslov.

/ritzau/