Fortroligt terrormøde er blevet aflyst flere gange

Siden terrorangrebet i København har Folketingets Retsudvalg bedt Forsvarsministeriet om et fortroligt møde med Forsvarets Efterretningstjeneste, men mødet er blevet aflyst to gange.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Folketingets retsordførere skal være klædt ordentlig på til debatten om terrorbekæmpelse og radikalisering, er der brug for et fortroligt møde med Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Det mener Folketingets Retsudvalg, og derfor har udvalget siden terrorangrebet i København 14. og 15. februar bedt Forsvarsministeriet om et møde.

Mødet er nu blevet aflyst to gange, skriver Jyllands-Posten.

»Vi er fulde af forundring i udvalget. Det er et stilfærdigt ønske om at blive klædt fagligt på i forhold til regeringens terrorpakke. Først får vi ja både fra forsvarsministeren og fra chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, og ugen efter får vi nej med den begrundelse, at det af principielle grunde ikke kan lade sig gøre,« siger Karina Lorentzen, retsordfører for SF og formand for Folketingets Retsudvalg, til Jyllands-Posten.

Første møde, som var planlagt til 26. februar, blev aflyst, fordi forsvarsminister Nicolai Wammen (S) ikke havde tid.

Andet møde skulle have fundet sted 19. marts, men fordi man ikke kunne blive enige om, hvor mødet skulle foregå, blev det også aflyst.

Det er helt uhørt, at Forsvarsministeriet endnu ikke har mødtes med Retsudvalget, mener Venstre, Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti ifølge Jyllands-Posten.

I Forsvarsministeriet forklarer man de aflyste møder med, at relationen mellem Folketinget og FE er reguleret ved, at FE-chefen orienterer til Folketingets Kontroludvalg.