Forsvarschef: Trusselsbillede nødvendiggør penge til forsvaret

Et øget trusselsbillede gør, at Forsvaret for første gang i årtier får øget sit budget ifølge forsvarschefen.

Et øget trusselsbillede gør, at Forsvaret for første gang i årtier får øget sit budget ifølge forsvarschefen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

København. For første gang siden den kolde krig øges budgettet til det danske forsvar, og det er nødvendigt, mener forsvarschef Bjørn Bisserup.

»Trusselsbilledet har ændret sig. Det er ikke kun noget, vi mener i Danmark. Det er også Natos opfattelse.«

»I vores del af verden har Ruslands ageren i forhold til Ukraine og annekteringen af Krim sat sine spor i Nato, og derfor er det nødvendigt at øge forsvarsbudgettet,« siger forsvarschef Bjørn Bisserup, det er Forsvarets øverste chef.

Forsvarschefen har - som noget nyt - været med i forhandlingerne til det nye forsvarsforlig for at komme med viden i forhold til de opgaver, som Forsvaret har og forholdet til Nato.

»Som noget nyt har vi haft forsvarschefen med i forhandlingerne, så vi sikrer, at forliget lever op til de krav, der stilles til Danmark,« siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) til pressemødet i Forsvarsministeriet.

12,8 milliarder kroner bliver over de næste fem år tilført Forsvarets budgetter.

»Jeg synes, det er en rigtig god aftale. Man kan altid diskutere, om der skulle flere penge til. Men som forsvarsministeren også påpeger, så er der en grænse for, hvor meget man kan nå at bygge op, i den tid der er til rådighed,« siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

/ritzau/