Forsvarschef stopper efter jægersagen

Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen går af. Han forlader sin post efter sagen om den arabiske oversættelse af jægerbogen, som skadet tilliden til forsvaret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandalen om forsvarets arabiske oversættelse af bogen "Jæger - i krig med eliten" får nu forsvarschef Tim Sloth Jørgensen til at forlade sin post med øjeblikkelig virkning.

Han erkender, at der efter sagen om jægerbogen er blevet sat spørgsmålstegn ved den generelle tillid til forsvaret, og at det i sidste instans er hans ansvar at genskabe tilliden.

- Jeg har derfor besluttet at bede forsvarsministeren om at blive fritaget fra stillingen som forsvarschef, siger Tim Sloth Jørgensen i en skriftlig meddelelse.

Flere politikere og kommentatorer har de seneste dage spekuleret i Sloth Jørgensens afgang, men først søndag kom beskeden om hans exit.

- Den seneste tids begivenheder har selvsagt svækket omverdenens tillid til forsvaret og i særdeleshed Forsvarskommandoen.

Dansk forsvar består af dygtige og professionelle mænd og kvinder, som udfører en række vigtige og krævende opgaver, herunder ikke mindst i Afghanistan, siger den afgående forsvarschef, der allerede ifølge Forsvarskommandoen har pakket sit kontor ned.

Forsvarsminister Søren Gade "beklager", at det måtte komme så vidt.

- Jeg har haft et glimrende samarbejde med Tim Sloth Jørgensen, og jeg beklager, at denne sag har udviklet sig dertil, hvor Tim Sloth Jørgensen ønsker at blive fritaget fra sin stilling som forsvarschef. Jeg vil sige Tim Sloth Jørgensen en stor tak for hans mangeårige virke i det danske forsvar, siger Søren Gade (V) i en pressemeddelelse.

/ritzau/