Forsvarer om Camres racismedom: Der skal være højt til loftet i den politiske debat

Der skal være højt til loftet i den politiske debat. Derfor anker DF-politikeren Mogens Camre sin racismedom til landsretten. Forsvarer Peter Trudsø forventer, at Camre bliver frifundet.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti-politikeren Mogens Camre (DF) er klar til næste runde i retten, efter Byretten i Glostrup tirsdag har dømt ham for racisme.

Det udtaler DFerens forsvarsadvokat, Peter Trudsø, der sammen med Camre har besluttet at anke dommen til landsretten.

»Vi havde fra begyndelsen besluttet, at hvis han blev dømt, skulle den ankes,« fastslår Peter Trudsø.

Forsvarsadvokaten forventer, at hans klient bliver frifundet for det tweet fra 24. juli 2014, som han tirsdag blev idømt ti dagbøder á 800 kroner for at skrive. Det lød:

»Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.«

Men udtalelsen, som i øvrigt blev trukket tilbage på anmodning fra Dansk Folkepartis partitop, bør ikke være strafbar, fastholder Camres advokat.

»Det er meget vigtigt, at der er ytringsfrihed for politikere. Der skal være højt til loftet i den politiske debat. Selvom der er nogen, som mener, at Mogens Camre har været alt for langt fremme i det her konkrete tweet, må man sige, at det ikke er det samme som, at der skal dømmes for racisme,« siger Peter Trudsø.

Han fremhæver desuden, at der i byretten tirsdag kun var to ud af tre dommere, der mente, at Mogens Camre skulle dømmes efter racismeparagraffen.

»At der også er én dommer, som er enig med mig i, at det her kan man ikke dømme for, giver et yderligere argument for at få understreget den tvivl, der er omkring den her sagstype. Så jeg håber, landsretten vil følge mig i, at han skal frifindes i denne her sag.«

Mogens Camre har ikke selv kommentarer til dommen.