Forslag om modregning af borgmesterløn møder modstand

Indkomst fra bestyrelsesposter bør modregnes i borgmestres løn, mener Enhedslisten. Socialdemokratiet afviser.

Pelle Dragsted (EL) kalder det »pamperi« når borgmestre modtager både løn for deres virke som borgmester, og fra bestyrelsesposter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er ganske enkelt pamperi.

Med de ord lancerede Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, i weekenden et forslag om at modregne de indtægter, borgmestre og regionsrådsformænd får for at sidde i forskellige bestyrelser, i deres løn.

Forslaget får støtte fra Dansk Folkeparti. Men både Socialdemokratiet og Konservative, der begge er store borgmesterpartier, er imod.

- Det er en stor værdi for kommunerne, når deres førstemand eller -kvinde påtager sig en ekstra opgave som medlem af forskellige bestyrelser, siger kommunalordfører Magnus Heunicke (S).

Han mener, at det er gammeldags at tale om pamperi.

- Man kan være borgmester på mange måder. Men det er entydigt positivt for en kommune, for tiltrækning af erhvervslivet og for skatteborgerne, hvis borgmesteren engagerer sig i de muligheder, der er for at gå ind i bestyrelser.

Heller ikke regeringspartiet De Konservative støtter forslaget fra Enhedslisten.

- Hvis borgmesteren løser opgaver ved siden af, er det rimeligt nok, at han får et vederlag for det, siger kommunalordfører Anders Johansson (K).

/ritzau/