Forslag om modregning af borgmesterløn møder modstand

Indkomst fra bestyrelsesposter bør modregnes i borgmestres løn, mener Enhedslisten. Socialdemokratiet afviser.

Pelle Dragsted (EL) kalder det »pamperi« når borgmestre modtager både løn for deres virke som borgmester, og fra bestyrelsesposter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

København. Det er ganske enkelt pamperi.

Med de ord lancerede Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, i weekenden et forslag om at modregne de indtægter, borgmestre og regionsrådsformænd får for at sidde i forskellige bestyrelser, i deres løn.

Forslaget får støtte fra Dansk Folkeparti. Men både Socialdemokratiet og Konservative, der begge er store borgmesterpartier, er imod.

- Det er en stor værdi for kommunerne, når deres førstemand eller -kvinde påtager sig en ekstra opgave som medlem af forskellige bestyrelser, siger kommunalordfører Magnus Heunicke (S).

Han mener, at det er gammeldags at tale om pamperi.

- Man kan være borgmester på mange måder. Men det er entydigt positivt for en kommune, for tiltrækning af erhvervslivet og for skatteborgerne, hvis borgmesteren engagerer sig i de muligheder, der er for at gå ind i bestyrelser.

Heller ikke regeringspartiet De Konservative støtter forslaget fra Enhedslisten.

- Hvis borgmesteren løser opgaver ved siden af, er det rimeligt nok, at han får et vederlag for det, siger kommunalordfører Anders Johansson (K).

/ritzau/