Formand: Region Sjælland kan ikke vente til 2040 på læger

Der er brug for mere kortsigtede løsninger, end dem, der bliver anbefaler, mener Region Sjælland.

Læs mere
Fold sammen

Anbefalingerne til en bedre lægedækning i Danmark er for langsigtede, når det kommer til speciallægerne i sygehusvæsenet.

Det mener Region Sjællands formand, Jens Stenbæk (V).

- Rapporten løser ikke de akutte problemer, vi har. Vi mangler over 100 speciallæger i vores sygehusvæsen i øjeblikket. Der ligger ikke nogen løsninger på kort sigt, siger han.

Onsdag præsenterede Lægedækningsudvalget, der er nedsat af regeringen, sine anbefalinger til en ligelig geografisk placering af lægerne i Danmark.

Men Jens Stenbæk mener ikke, at udvalget i rapporten tager højde for de manglende læger i Region Sjælland, der har det laveste antal speciallæger per indbygger.

- Man prøver at glatte ud ved at sige, at problemet er løst i år 2040. Det kan vores borgere ikke vente på, lyder det fra regionsrådsformanden.

I Region Sjælland har man selv taget initiativ til at fastfryse antallet af stillinger på de store universitetshospitaler for at afhjælpe problemet på kort sigt.

- Det kan give mulighed for yderområderne. Vi havde gerne set, at ekspertudvalget havde fundet på flere redskaber i den retning, siger Jens Stenbæk.

Han ser dog også gode initiativer i de 18 anbefalinger, der er blevet fremlagt.

Det er eksempelvis positivt for Region Sjælland, at man vil tilbyde højere lønninger til de læger, der arbejder med de mest behandlingskrævende borgere, og at uddannelsesforløbene i højere grad spredes.

/ritzau/