Forhandlinger om Togfonden brudt sammen

Sammenbruddet i forhandlingerne om »Togfond DK« til 28,5 milliarder kroner skyldes ifølge transportministeren et ultimativt krav fra Dansk Folkeparti om en letbane i Vejle.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti mødtes med Regeringen mandag aften til forhandlinger om Togfonden. Men kl. ca. 21:20 brød forhandlingerne sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forhandlingerne mellem Dansk Folkeparti, Enhedslisten og regeringen om »Togfond DK« til 28,5 milliarder kroner er mandag aften brudt sammen.

Sammenbruddet skyldes ifølge transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), at Dansk Folkeparti i sidste øjeblik har stillet et ultimativt krav om en letbane i Vejle til 1,2 milliarder kroner.

»Vi vil ikke acceptere finansieringen af en letbane mellem Vejle og Billund til 1,2 milliarder kroner,« siger Pia Olsen Dyhr.

»En letbane har ikke været diskuteret før i sidste sekund, og Dansk Folkeparti har først i dag (mandag, red.) kastet dette krav på bordet,« tilføjer hun.

Transportministeren peger på, at regeringen ikke kan finansiere en letbane, da det er et lokalt anliggende.

Finansierer staten først Dansk Folkepartis krav om en letbane i Vejle, vil det næste blive metroen i København, lyder det fra Pia Olsen Dyhr.

»Jeg oplever det som drilleri fra Dansk folkeparti, at de kommer med et ultimativt krav i sidste øjeblik. Jeg vil nu gå tilbage og diskutere, hvad vi videre gør, i regeringen,« siger transportministeren.

Ifølge et aftaleudkast skulle aftalen blandt andet sikre en helt ny bro over Vejle Fjord, elektrificering af størstedelen af jernbanenettet og hurtigere forbindelser både regionalt og mellem landsdelene.