Forbigået fem gange - nu sjældent populær minister

I denne uge fylder transportminister Magnus Heunicke 40 år. Han er i dag en af regeringens mest populære ministre, men vejen dertil har ikke været gnidningsfri. Politiko.dk anbefaler Jyllands-Postens portræt af en minister i medvind.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

For mange danskere var han kendt som Socialdemokraternes politiske ordfører, der gang på gang forsvarede regeringens beslutninger med næb og klør eller kastede sig ud i kontante angreb oppositionen.

Han var samtidig en politiker, der kunne se til, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved flere lejligheder blandede kortene på sit ministerhold - dog uden at finde plads til ham.

Men så vendte det pludselig for Magnus Heunicke, da han for et lille år siden endelig fik det opkald fra statsministeren, som han tålmodigt havde ventet på. Nu kunne han skrive minister på sit CV.

I denne uge fylder transportminister Magnus Heunicke 40 år, og i den anledning har Jyllands-Posten begået et portræt af den populære minister, der nærmest dagligt må forholde sig til både metrostøj og DSB-forsinkelser.

Det kræver abonnement hos Jyllands-Posten at læse portrættet, som du kan finde her.