Forbigåede V-profiler er skuffede og ærgerlige

Selv om Kristian Pihl Lorentzen og Michael Aastrup Jensen har tegnet Venstre på markante områder i årevis, blev de forbigået af Lars Løkke Rasmussen, da ministerkabalen blev lagt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristian Pihl Lorentzens (V) telefon var tavs lørdag aften. Flere politiske kommentatorer har ellers med jævne mellemrum nævnt det mangeårige folketingsmedlem som et godt bud på en minister i en Venstre-ledet regering. Sådan gik det ikke i denne omgang, selvom regeringen som bekendt udelukkende består af Venstre-politikere.

»Lidt skuffet er man jo nok. Løkke ringede ikke, og det kan jeg ikke gøre noget ved. Nu er jeg spændt på, hvilke poster jeg så kan få,« siger Kristian Pihl Lorentzen til Viborg Stifts Folkeblad.

Igennem en årrække har han været sit partis transportordfører, og han sagde før valget, at han ville takke ja, hvis han blev tilbudt jobbet som transportminister.

»Når det nu ikke blev mig, så er jeg glad for, at det blev Hans Christian Schmidt (V), der blev trafikminister. Ham har jeg arbejdet meget sammen med,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Der blev heller ingen ministerpost til Venstres markante kulturordfører, Michael Aastrup Jensen (V).

»Det er jeg selvfølgelig ked af, men sådan er nu verden, og derfor er jeg stensikker på, at der er nogle andre gode poster, som jeg kan få til gavn for at arbejde for Østjylland,« siger han til TV 2 Østjylland og uddyber:

»Jeg har da selvfølgelig bemærket, at såkaldte eksperter havde sat mig på forskellige ministerlister før valget, og det er jeg selvfølgelig glad nok for, at de nævner mit navn engang imellem. Jeg må indrømme, at jeg er ikke så overrasket, som de såkaldte eksperter åbenbart er.«

Både Michael Aastrup Jensen og Kristian Pihl Lorentzen var blandt de folketingsmedlemmer, der sidste sommer stod frem offentligt og opfordrede Lars Løkke Rasmussen til at forlade posten som Venstres formand i kølvandet på den såkaldte tøjsag.