Forbedret kønsfordeling i byrådet

Følg kommunalvalget 2013 i Hedensted Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ONSDAG D. 20 NOVEMBER 2013

12.37: Forbedret kønsfordeling i byrådet: I Hedensted blev kønsfordelingen en lille smule bedre ved valget. Det skriver Hedensted Avis. Det nuværende byråd har kun fire kvinder. I det kommende er der valg fem kvinder ind. "Det er jeg rigtig glad for, fordi vi får en bedre bredde i byrådet med flere kvinder. Mænd og kvinder ser bare forskelligt på tingene," sagde Liselotte Hillestrøm fra Socialdemokraterne. Hun har ligesom de andre kvindelige kandidater i partier haft fokus på at få flere kvinder ind i Hedensted Kommunes byråd. Det er nu lykkes. Hun er valgt ind sammen med partiets Hanne Grangaard.

02:28: Venstre og Socialdemokraterne indgår konstituering: På landsplan er de ærkerivaler, men i Hedensted er de bedste venner. Her til aften har Venstre og Socialdemokraterne valgt at konstituere sig henover midten, dermed udgør de til sammen 21 mandater i byrådet. "Vi har haft et godt samarbejde om de ting, der var svære, og i det har vi kunnet finde et spor for fremtiden," siger venstreborgmester Kirsten Terkilsen ifølge Tørring Folkeblad. 

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER 2013

23:23: Venstre vinder stort: 43,6 procent af stemmerne blev sat ud for V, hvilket blot er et tab på 0,2 procentpoint i forhold til kommunalvalget i 2009. Socialdemokratiet endte på andenpladsen med 25,1 procent af stemmerne og gik dermed 3 procentpoint tilbage. Partiet med størst fremgang var Dansk Folkeparti, som gik 5,7 procentpoint frem til et resultat på tredjepladsen med 16,5 procentandel af stemmerne.

18:20: Organisatorisk fejl rettet på valgsted: Jens Vilstrup, som for nyligt flyttede fra Hedensted til Ikast-Brande Kommune, havde, som vi tidligere har berettet, efter en organisatorisk smutter modtaget to valgkort. I dag forsøgte han så både at stemme i forsamlingshusene i Klovborg og Hjortsvang. Der blev dog rettet op på fejlen, da Jens Vilstrup blev afvist i Hjortsvang, men fik lov til at stemme i Klovborg i Ikast-Brande Kommune.

15:05: Mand modtog to valgkort: En brøler hos Hedensted Kommune har medført, at den tidligere borger, Jens Vilstrup, har modtaget to valgkort. Den organisatoriske brøler skyldes formentlig, at han flyttede fra Hedensted Kommune til Ikast-Brande Kommune i de dage, hvor kommunernes ansatte udskrev valglister. Da Jens Vilstrup meldte flytning d. 5. november, hvilket var inden for tidsfristen, bør han ifølge reglerne skulle stemme i sin nye kommune. "Jeg er forvirret, for hvor skal jeg tage hen? Jeg havde forventet, at nogen ville kontakte mig og rette op på fejlen, men jeg har intet hørt," forklarer Jens Vilstrup til Hedensted Avis. Han vil i dag møde op i både Hjortsvang og Klovborgs Forsamlingshus for at forsøge at få afgivet begge de to stemmer, han har fået papir på.

10:23: Dansk Folkeparti erklærer sig åben for både rød og blå blok: Dansk Folkeparti i Hedensted Kommune vil stadig hverken binde sig til rød blok eller blå blok. De går selv efter borgmesterposten, skriver Hedensted Avis. "Vi har en borgmesterkandidat, det er mig, og det går vi efter. Vi synes, det er så træls med sådan en præsidentvalgkamp, så vi går selv efter borgmesterkæden," siger Hans Kristian Skibby til avisen. Hvis de ikke selv får fat på borgmesterkæden, så vil partiet pege på det parti, der giver Dansk Folkeparti mest indflydelse på politikken de kommende fire år. Og at partiet mener det, viser historien. Modsat kollegerne på Christiansborg, gik de lokale byrådsmedlemmer fra folkepartiet sammen med Socialdemokraterne ved valget i 2005. Fire år senere pegede Dansk Folkeparti i Hedensted så på en venstremand.

LØRDAG D. 16. NOVEMBER 2013

16:24 V-kandidat efter kritik: Send sagen til Ombudsmanden: Efter
Kirsten Terkilsen, Borgmester og partifælle, tidligere meldte ud, at Ole
Flemming Lyse selv måtte stå med aben i en sag om tabt arbejdsfortjeneste,
giver han nu igen: "Jeg har handlet fuldstændig efter gældende regler,"
siger han til Tørring Folkeblad og fortsætter "Derimod er det amoralsk, at
borgmesteren nu så mange år efter vil vaske hænder i en sag, hvor hun selv har
været med til at godkende de ting, jeg deltog i," forklarer han. Ole Lyse
er klar til at gå hele vejen for at blive renset: "Jeg ser gerne, at sagen
bliver forelagt Folketingets Ombudsmand. Jeg føler mig overbevist om, at han
pure ville afvise sagen med henvisning til, at økonomiudvalget ikke har haft
regler for området, ikke har sikret, at der blev givet en orientering, ligesom
der tilsyneladende er andre store mangler i økonomiudvalgets håndtering af
forholdene vedrørende dokumentation for tabt arbejdsfortjeneste, siger Ole
Lyse. 

15:48 Borgmester: Venstre kan ikke klandres: Borgmester Kirsten Terkilsen (V) er træt af at stå på mål for partikollegaers dispositioner. Den klare udmelding kommer, fordi hendes partifælle, Ole Lyse, har gjort sig uheldigt bemærket i en sag om tabt arbejdsfortjeneste. Terkilsen pointere, at hun selv har fået den tidligere praksis på området ændret og derfor ikke mener, at Venstre kan klandres i sagen: "Jeg hører gang på gang, at folk klandrer Venstre for det her, og jeg synes, det er urimeligt. Det er jo faktisk mig, der har sørget for, at det blev stoppet. Måden at søge tabt arbejdsfortjeneste på har kørt forkert årevis, og ingen har gjort noget ved det før mig. Jeg har så at sige ryddet op i egne rækker, siger borgmesteren til Tørring Folkeblad.

FREDAG D. 15. NOVEMBER 2013
 
16:20: Infrastruktur vigtigere end børn: I en ny rundspørge foretaget af P4 Trekanten ses det, at bedre forhold for børn er det, som kandidaterne mener vil tiltrække flere indbyggere. Men ikke i Hedensted. Den Konservative spidskandidat Søren Vanting mener, at børneområdet fungerer glimrende i Hedensted. I stedet mener han, at det er infrastrukturen, der skal forbedres. "Vi kigger på vores infrastruktur. Altså det her med at komme frem og tilbage i kommunen. Det er et kæmpe problem. Også hvis man vil have bosætning fremadrettet", siger han til P4 Trekanten.

15:43: Ufine metoder i rådhusdebat: Søren Vanting (K) fra Juelsminde langer ud efter socialdemokraten Henrik Allerslev og anklager Allerslev for at bruge ufine metoder, kan TV2 berette. Problemet er, ifølge Vanting, at Allerslev har bragt rådhuset op i valgkampen inden, der lå en konsulentrapport, som kunne sige noget om besparelserne ved at lægge Juelsminde Rådhus sammen med kommunens andre administrationer. Søren Vanting og Henrik Allerslev er uenige i hvorvidt, der skal foregå udlicitering i kommunen, hvor Allerslev mener, at rådhusene bør lægges sammen, hvilket kan give besparelser på budget, så mener Vanting, at rådhusene i yderområderne skal forblive, da de det giver en bedre fordeling.

ONSDAG D. 13. NOVEMBER 2013:

12:07: Kun hver femte af vælgerne i Region Syddanmark har tillid til, at kommunalpolitikerne kan gøre en forskel, når det kommer til at skabe arbejdspladser. Tilliden blandt de syddanske vælgere er den mindste af landets fem regioner. Det skriver tvsyd.dk på baggrund af en undersøgelse fra Userneeds, som Ingeniørforeningen har analyseret. Den lokale beskæftigelsespolitik fungerer for dårligt, lyder det fra Ingeniørforeningen. »Arbejdsmarkedet for højtuddannede er ikke bare lokalt, men også regionalt, nationalt og internationalt. Derfor bør indsatsen række udover både kommune- og regionsgrænser, siger formand for Ingeniørforeningens Region Syd, Birgit Kjærside Storm, til tvsyd.dk.«