Forældre kan ikke være sikre på nok voksne i børneinstitutioner

Finansminister Nicolai Wammen holder sammen med repræsentanter for Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet pressemøde om en delaftale på velfærdsområdet i Finansministeriet i København, lørdag den 5. december 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

I aftaleteksten skriver partierne om minimumsnormeringer, at det skal gælde på kommuneniveau. Det er ikke et lovkrav på institutionsniveau. Det betyder konkret, at forældrene i den enkelte daginstitution ikke kan være sikre på, at der maksimalt er tre børn per voksen i vuggestuer og seks børn per voksen i børnehaven.

Enhedslistens Pernille Skipper siger:

»Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi er ærlige om, hvad der er afsat penge til. Enhedslisten ønsker at det skal være minimumsnormeringer på institutionsniveau. Så ville ledere ikke tælle med, og så ville ekstra pædagogisk personale i andre daginstitutioner til eksempelvis børn med handicap eller specielle behov ikke tælle med,« siger Pernille Skipper.

Hun henviser til, at når minimumsnormeringerne gælder på kommuneniveau, så kan det betyde, ekstra personale i en daginstitution med børn med specielle behov trækker fra i en anden daginstitution, som så ikke opfylder den konkrete minimumsnormering.