For første gang i 12 år: Konservative øger medlemstallet

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Konservative Folkeparti) på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For blot anden gang siden 1985 er der medlemsfremgang hos Det Konservative Folkeparti, skriver Altinget.

 

Forud for sit landsråd i den kommende weekend går antallet af medlemmer frem til 9.750 medlemmer, oplyser partiet. Det er en fremgang på 400 medlemmer, siden partiet trådte ind i VLAK-regeringen 28. november 2016.

I runde tal er det måske beskedent, men kurveknækket er i sig selv bemærkelsesværdigt. Med undtagelse af en lille fremgang fra 2004 til 2005, skal man nemlig mere end 30 år tilbage for at finde den seneste medlemsstigning hos partiet.

”Jeg er naturligvis jublende lykkelig. Vi bryder en historisk stime med færre medlemmer,” siger gruppeformand Mette Abildgaard til Altinget.
Partiet kom i 2016 for første gang under 10.000 medlemmer.

Ifølge Mette Abildgaard er det ikke mærkeligt, at flere vil med på vognen efter partiet er gået i regering.
”Jeg tror, K-vælgerne vil se resultater og ikke ramasjang. De ved godt, vi ikke kan få alt vores politik igennem i en regering, men de ser samtidig, at vi gør en forskel og vil støtte op."
”Var vi et fodboldhold, var vi nok de nye oprykkere i Superligaen, der lidt er noget spændende ved,” siger Mette Abildgaard.
Hun er selv valgt i Nordsjælland og ringer med egne ord altid rundt til hvert nyt medlem fra regionen.

”De fortæller, at de synes, vi tager ansvar og har en god formand og justitsminister i Søren Pape Poulsen. De har særligt lagt mærke til hans markeringer i bandekonflikten. Flere er begyndt at få øjnene op for, hvad han kan. Det har vi i Konservative vidst længe, men nu når det også længere ud.
Trods flere medlemmer, er partiet ikke der, hvor man vil til at sætte mål for medlemstal.

”Lige nu ligger vi i underkanten af 10.000 medlemmer. Det vil det være fantastisk at runde det skarpe hjørne. Men jeg synes egentlig, det er vigtigere at arbejde for, at medlemmerne også engagerer sig. F.eks. i kommunalvalgkampen og på landsråd,” siger hun til Altinget.

Det Konservative Folkeparti holder i weekenden landsråd i Tivoli Congress Center i København.