Folketingets formand ind i chikanesag

Folketingets formand går nu ind i chikanesagen mellem Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal. Filmoptagelser viser, at Kjærsgaard ikke blev chikaneret af SF's unge.

Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

- Det er ikke hverdagskost.

Folketingets formand, Christian Mejdahl (V), vil indenfor de næste par uger vurdere den højspændte disput mellem SF's formand Villy Søvndal og DF-formand Pia Kjærsgaard under Folketingets åbningsdebat. En sag, som Mejdahl tager alvorligt, og betragter som ud over det sædvanlige.

SF's formand, Villy Søvndal, vil indbringe Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for Folketingets Udvalg for Forretningsordenen. Det sker, efter at Pia Kjærsgaard torsdag beskyldte medlemmer af SF's ungdomsorganisation, SFU, for at have chikaneret hende under velfærdsdemonstrationerne ved Folketingets åbning. Det kalder Søvndal for en løgn.

Mejdahl ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere sagens detaljer, før SF har formuleret sin klage. Christian Mejdahl, der også er formand for udvalget for forretningsordenen, er dog ikke helt overbevist om, at udvalget er det rigtige forum for klagen.

- Det kan jeg godt have min tvivl om, men det vil jeg ikke lægge mig fast på, før jeg ved, hvad SF sender frem, siger Christian Mejdahl til Ritzau.

/ritzau/