Folketinget samlet i kamp for al-Khawaja

På tværs af partiskel er Folketingets partier gået sammen i et protestbrev til Bahrains konge, hvori de beder ham benåde den dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawaja, der tirsdag fik stadfæstet sin livstidsdom.

Al-Khawaja har fået sin livstidsdom stadfæstet ved retten i Bahrain tirsdag 4. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRIT / RB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formand for Udenrigspolitisk Nævn, Jeppe Kofod (S), har bedt om støtte fra alle Folketingets partier til at stå sammen i kampen om at få løsladt den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja og hans datter Zainab al-Khawaja, der begge sidder fængslet i Bahrain.

Det sker efter at den civile appelret i Bahrain tirsdag stadfæstede Abdulhadi al-Khawajas livstidsdom for at opfordre til et systemskifte i landet.

- Kongen må løslade Abdulhadi og Zainab al-Khawaja – deres eneste brøde er, at de har brugt deres grundlæggende menneskeretslige ytringsfrihed til at udtrykke kritik af regimet, står der i brevet.

Jeppe Kofod har bedt alle de udenrigspolitiske ordførere om at bakke op om initiativet.

- I sådan en sag betyder hjemlige partiskel ikke noget. Den måde, som Bahrains myndigheder har behandlet al-Khawaja på, er en skandale og kalder på en fælles reaktion fra det danske demokratis repræsentanter, siger socialdemokraten.

Foruden Jeppe Kofoed selv har samtlige danske udenrigspolitiske ordførere i Folketinget underskrevet brevet: Per Stig Møller (K), Rasmus Helveg (R), Søren Espersen (DF), Christian Juhl (EL), Mette Bock (LA), Søren Pind (V) og Holger K. Nielsen (SF).