Folketinget: Kommunen har ændret VM-ruten

I en redegørelse skriver Folketinget, at det er Københavns Kommunes ansvar, at VM-ruten for enkeltstart er ændret. Tinget lange også ud efter DCUs Jesper Worre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Striden om cykelruten til VM i enkeltstart er langt fra slut. Folketinget har netop lagt en redegørelse på parlamentets hjemmeside, hvor aben for den omdiskuterede ændring af ruten placeres hos både Københavns Kommune og Dansk Cykle Unions Jesper Worre.

Der er indkaldt til et møde om sagen i morgen, hvor både kommunen og cykelunionen er indkaldt.

I redegørelsen fra Folketinget, der i øvrigt ikke har Folketingets formand Thor Pedersen (V) som underskriver, hedder det, at sagen var på dagsordenen på et direktionsmøde i Folketingets administration 9. juni. Her blev konklusionen, 'at det vil være meget uhensigtsmæssigt med et cykelløb gennem Rigsdagsgården'. Det bliver bl.a. begrundet i omfattende forberedelsesaktiviteter op til Folketingets åbning i begyndelsen af oktober.

Dette meddelte Folketinget så i en mail til både direktør Jesper Worre fra DCU, Københavns Kommune og Københavns Politi.

Herefter indkaldte Jesper Worre ifølge Folketingets redegørelse kommunen, politiet, Folketinget og Slots- og Ejendomsstyrelsen til et nyt møde. Men, skriver Folketinget, og stikker sylen ind mod Jesper Worre:

- Hverken Jesper Worre eller DCU mødte dog op til det indkaldte møde. Folketingets Administration er således ikke bekendt med Jesper Worres/DCUs synspunkter mv., da han ikke deltog i mødet, hedder det.

Jesper Worre har i de seneste dage været en skarp kritiker af beslutningen om at flytte ruten fra Tøjhusgades asfalt til de toppede brosten ad Frederiksholms Kanal. Af sikkerhedsmæssige grunde har Jesper Worre allerede dumpet den rute. Det vil være uforsvarligt at køre i høj hastighed på de ultratynde enkeltstartsdæk.

Men Folketinget stopper ikke her. Tinget skriver nemlig også, at Københavns Kommune i en mail til Folketinget 24. juni har meddelt, at ruten skulle ændres.

- Det er således hverken Folketinget, der beslutter at ruten skal omlægges, eller Folketinget der foreslår en ruteføring, hvor der er brosten, hedder det.

Det store spørgsmål er nu, om ruten stadig skal ændres til løbene 19., 20. og 21. september. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke blande sig, og Thor Pedersen har ikke udtalt sig endnu. På mødet i morgen er planen, at cykelstriden skal løses.

Ifølge B.dk's oplysninger bliver det et tema på mødet, om man kan finde en alternativ rute, hvis VM-arrangementet falder sammen med et eventuelt folketingsvalg.