Folkemøde på vej mod deltagerrekord

Der er stor forhåndsinteresse for at komme til Bornholm, når næste års Folkemøde løber af stabelen. Vi kommer til at afvise nogle af ansøgerne, lyder det fra arrangøren af det politiske topmøde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om der er seks måneder til næste års Folkemøde på Bornholm, tegner deltagertallet til at blive rekordhøjt.

Antallet af forhåndsreserveringer til BornholmerFærgen er stort, og hos arrangørerne af det politiske topmøde melder man om også om voksende interesse fra organisationer, der ønsker at være til stede på Folkemødet 2015.

»Selv om vi stadig skriver 2014, er der allerede rigtig godt gang i salget af færgebilletter til Folkemødet 2015. Faktisk er der på nuværende tidspunkt solgt næsten dobbelt så mange billetter sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, og derfor er det en rigtig god ide at sikre sig en plads så hurtigt som muligt,« fortæller Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef hos færgeselskabet Færgen, i en pressemeddelelse.

Selskabet bebuder, at man vil indsætte ekstra kapacitet på ruten fra Ystad til Rønne, så de mange gæster kan nå frem til målet.

Hos Folkemødesekretariatet under Bornholms Regionskommune mærker man også øget opmærksomhed om det politiske møde.

»Der er søgt om større og flere telte end tidligere år, og udfordringen ved det er, at det ikke vil være muligt at imødekomme alles ønsker. Det betyder, at vi kommer til afslå flere ansøgninger end tidligere og i stedet opfordre dem til at gå sammen med andre eller at benytte mødelokaler,« siger projektleder Louise Groth-Michelsen.

Folkemødet, der er en pendant til svenskernes Almedalsugen, havde i 2012 24.000 deltagere, i 2013 var det steget til 60.000, og i år var der ikke færre end 88.000 deltagere.

Næste års møde finder sted i Allinge fra 11. til 14. juni.