Folkebevægelsen mod EU trækker dele af sin kampagne tilbage

Der er en faktuel fejl i Folkebevægelsen mod EUs nej-kampagne frem mod folkeafstemningen om retsforbeholdet. Det får partiet til at trække dele af dets annoncemateriale tilbage.

Danskerne skal den 3. december 2015 stemme om Danmarks rolle i EUs rets-samarbejde , og om hvorvidt retsforbeholdet skal erstattes med en såkaldt tilvalgs-ordning. Så det er enten Ja eller Nej. Her ses valgplakater i Aalborg-området tirsdag. Her en Nej plakat fra Folkebevægelsen mod EU Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En faktuel fejl i Folkebevægelsen mod EUs nej-kampagne får mandag aften partiet til at trække dele af kampagnen tilbage, oplyser Folkebevægelsen mod EU på sin hjemmeside.

Den politiske bevægelse har i annoncematerialet skrevet, at den kommende EU-anklagemyndighed vil kunne gennemføre efterforskningsskridt i medlemslandene uden at involvere de nationale myndigheder, men det er altså ikke sandt.

En EU-anklager vil i fremtiden kunne få gennemført efterforskningsskridt i de respektive EU-lande, men ikke uden at orientere landene. Det er nemlig de enkelte landes myndigheder, der i praksis skal udføre dele af efterforskningsskridtene.

»Resten af annoncernes kritik af EU-anklagemyndigheden og arrestordrer er der ikke fejl i. Vi mener stadig, at der er en række demokratiske og retssikkerhedsmæssige problemer ved begge dele. Derfor fastholder vi resten af annoncernes indhold. Vi er kede af, at vi har fejlinformeret offentligheden i vores kampagne. Vi har straks fjernet de tekstpassager, blogindlæg og infografikker, hvor fejlinformationen finder sted,« skriver Folkebevægelsen mod EU på sin hjemmeside.