Folkeafstemning om retsforbeholdet kommer inden jul

Statsminister Lars Løkke Rasmussen offentliggør regeringsgrundlag. Danskerne skal til folkeafstemning inden et halvt år. Der indføres skattestop. Irak-kommissionen bliver nedlagt.

Lars Løkke er tilbage i Statsministeriet og præsenterede søndag middag regeringsgrundlaget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Folkeafstemningen om Danmarks EU-forbehold på retsområdet skal til folkeafstemning inden jul. Det meddeler statsminister Lars Løkke Rasmussen på sit første pressemøde i spejlsalen i Statsministeriet under den nye regering. Her præsenterer han regeringsgrundlaget »Sammen for fremtiden.»

Samtidig bebuder Lars Løkke Rasmussen skattestop.

»Vi vil med et skattestop give økonomisk tryghed,« siger statsministeren og understreger, at regeringen dermed ikke vil foreslå nogle skatter og afgifter sat op.

Lars Løkke Rasmussen siger, at regeringen »overtager et Danmark på sporet. Men vi er ikke i mål......Vi skal skabe vækst over hele Danmark, og derfor har vi nogle klare prioriteringer for vores arbejde. Flere skal i arbejde, og færre skal forsørges af det offentlige.« Han understreger, at regeringen vil arbejde for »en stærk kernevelfærd,«

Regeringen vil nedlægge Irak-kommissionenen. De penge, der skulle bruges på kommssionen bruges ifølge ham bedre på veteranindsatsen, som vil blive styrket med det nye regeringsgrundlag.

Der kommer en ny udlændinge- og integrationspolitik. Et lovforslag, der skal gøre det mindre attraktivt at søge asyl i Danmark, vil blive præsenteret i den kommende uge.

Den nye erhvervs- og væksminister skal sikre, at EU-reglerne ikke bliver overimplementeret i dansk lovgivning.

Og så kan politiet se frem til at kunne få udbetalt overarbejdsbetaling for at nedbringe den overarbejdspukkkel, der ligger -  bl.a. efter terrorangrebet i København i februar. Til efteråret begynder efterårets forhandlinger om en ny flerårig aftale for politiet, og uddannelse af flere politibetjente og en en supplerende politiuddannelse vest for Storebælt er en del af det nye regeringsgrundlag, oplyser statsministeren.

Samtidig vil der, som Lars Løkke Rasmussen lovede før valget, blive indbudt til trepartsforhandlinger.

Lars Løkke Rasmussen bebuder på pressemødet, at det offentlige forbrug vil komme til at vokse.