Fogh sætter ministre på plads

Statminister Anders Fogh Rasmussen delte skideballer ud til Birthe Rønn Hornbech (V) og Karen Jespersen (V) på sit ugentlige pressemøde.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anders Fogh Rasmussen (V) har haft integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til en personlig samtale, efter hun i sidste uge udtrykte, at hun havde det skidt med at have skrevet under på den administrative udvisning af de to tunesere.

Ifølge statsministeren står Rønn Hornbech nu fuldstændig ved underskriften.

- Birthe Rønn vedstår sin underskrift. Der burde derfor være skabt klarhed omkring sagen, sagde Anders Fogh Rasmussen i dag på sit ugentlige pressemøde.

Birthe er ikke helt almindelig
Statsministeren afviser, at Birthe Rønn Hornbech har fået det gule kort, men lægger ikke skjul på, at hans tålmodighed med integrationsministeren er ved at være slut.

- Det var en smutter i sidste uge, der var ud over grænsen. Det vil ikke gentage sig, siger han.

På pressemødet lagde han vægt på, at Birthe Rønn Hornbech ikke er 'en helt almindelig minister'.

- Politikere har lov til ikke at være helt almindelige, men når man sidder som minister, er man ikke leder af en studiegruppe, hvor man kan udtale hvad som helst. Det har jeg påtalt, siger Fogh.

Offentlige skænderier er uacceptabelt
Samtidig kritiserer Fogh i skarpe vendinger det interne opgør mellem velfærdsminister Karen Jespersen og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech om radikalisering.

- Det er fuldstændig uacceptabelt at kaste sig ud i offentlige skænderier på den måde. Hvis man er uenig med hinanden ordner man det på et ministermøde - ikke i pressen, siger statsministeren, der har haft begge ministre til samtale.