Fogh: Rønn er en gammeldags politiker

Statsministeren forsøger at få Birthe Rønn til at indse, at hun ikke "er politiker på systemskiftets tid". Rønn er en gammeldags politikertype, siger Fogh.

Foto: Rune Evensen

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) er "en gammeldags politikertype", der ikke er vant til at agere i en moderne medievirkelighed.

Det siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der samtidig opfordrer pressen til at vise mere forståelse for den kritiserede integrationsminister.

- Folketinget og regeringen består af medlemmer, som er individualister og har hver sin form. Nogen egner sig bedre til den moderne medievirkelighed, end andre gør. Og ved I hvad, for at være helt ærlig om det: Birthe tilhører en lidt gammeldags politikertype, siger Anders Fogh Rasmussen.

Han fortæller, at han flere gange har opfordret sin integrationsminister til at forsøge at omstille sig til en moderne virkelighed.

- Jeg har tit sagt til Birthe: Birthe, du skal tænke på, at du ikke er politiker på systemskiftets tid. Du lever i en moderne tid, siger Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/