Fogh: Jeg kender ikke til, at vi skulle have fået oplysninger fra S

Mens Venstres chefstrateg ifølge Ekstra Bladet undrede sig over, at der flød hemmelige oplysninger fra S til V, så siger statsministeren, at han aldrig har hørt om sagen.

Foghs valgbus var fredag nået til Slagelse, hvor statsministeren var gæstebartender på Studenterhuset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om statsministerens højre hånd Claus Hjort Frederiksen i dag i Ekstra Bladet refereres for at sige, at han undrede sig over, at V fik hemmelige oplysninger fra S, så siger Anders Fogh Rasmussen til Berlingske Tidende, at han aldrig har hørt om, at Venstre har fået noget som helst fra S.

Claus Hjort siger til Ekstra Bladet, at han undrede sig over, at der kom oplysninger fra S. Har du også undret dig over det?

”Jeg har aldrig bidt mærke i, at vi skulle have nogle specielle oplysninger. Det er simpelthen noget, som jeg intet som helst kender til,” fastslår Fogh over for Berlingske Tidende.

Det lyder jo lidt underligt, at Claus Hjort siger, at I har fået oplysninger fra S, og du så ikke har bemærket, at I har fået oplysninger fra S?

”Jeg har i hvert fald ikke undret mig eller hæftet mig ved nogen ting. Jeg kan intet bidrage med, for jeg kender simpelthen ikke noget til den historie,” siger Anders Fogh Rasmussen.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen beskyldes i dagens udgave af Ekstra Bladet for at have ageret som spion for Venstre ved i en lang periode op til Folketingsvalget i 2005 blandt andet at have informeret om, at S ikke ville stemme for den store kommunalreform. Informationen er ifølge Fogh aldrig landet på hans bord.

Vil du tage afstand fra, at Venstres tidligere politiske ordfører Jens Rohde går ud på den måde - også i relation til at han er direktør for TV 2 Radio?

”Altså det er et TV 2-forhold. Det må de ordne internt. Det er ikke noget, jeg blander mig i. Jeg har aldrig blandet mig i personalepolitik.”

Nej, men du har tidligere blandet dig i medier, og blandt andet kritiseret Danmarks Radio?

”Jo, men det her er virkelig en sag for TV 2.”

Men du er landets statsminister, og det her er vel en måde at lave politik på, hvor man skal mange, mange år tilbage for at se noget lignende?

”Jamen, jeg opfatter det ikke som en måde at lave politik på. Det er ikke med i vores valgkamp, kan jeg roligt sige.”

Claus Hjort er jo ellers med i artiklen og støtter op om Jens Rohdes angreb på Socialdemokraterne?

”Gør han det? Det kender jeg ikke noget til.”

Men du kan vel godt give nogle retningslinjer for, hvordan man skal opføre sig – fx at hvis man skal komme med den slags anklager, så skal der være noget dokumentation – og er der ikke det, så skulle Hjort og Rohde holde sig ude af det?

”Jamen jeg kender ikke noget til historien. Jeg ved ikke, om den er sand eller falsk. Jeg aner ikke noget om den pågældendes motiv.”

Hvis vi isolerer spørgsmålet til, at Venstres beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen er blandt dem, der bidrager til historien?

”Jo, men skulle I så ikke spørge Claus,” siger Fogh.

Men du er jo hans formand, og kan sætte tingene på plads?

”Jamen jeg har intet med den sag at gøre. Jeg ser den i Ekstra Bladet i dag, og kender ikke noget om baggrunden. Så jeg kan ikke bidrage med noget som helst, og vi kan ikke komme videre med det,” fastslår statsministeren.

Beskæftigelsesministeren har ikke ønsket at kommentere sagen.