Fogh: Jeg er da selvfølgelig glad for den udtalelse

Statsministeren er nu så tæt på topposten som Natos generalsekretær, at han ikke længere gider bruge bemærkningen: Jeg er ikke kandidat. I stedet nøjes han med at sige: Ingen kommentar.

Der kom ingen indrømmelse fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) da han i dag på Christiansborg kommenterede Tyrkiets blåstempling af ham som den kommende generalsekretær for Nato, men efterhånden som interviewet skred frem, lød det:

”Jeg er da selvfølgelig glad for den udtalelse og kan da også sige, at jeg altid har haft det allerbedste forhold til Tyrkiet og deres ledelse, men det siger jeg uden at kommentere den proces, der er i gang i Nato.”

Og så gentog Fogh op til flere gange, at han ikke har flere kommentarer til processen, men omvendt lykkedes det heller ikke at få Fogh til at gentage den berømte sætning: jeg er ikke kandidat.

”Jeg er nødt til at sige, at der ikke er nogen kandidater på bordet og jeg forventer at beslutningen bliver truffet på topmødet og indtil da har jeg ingen kommentarer til situationen.”

Men hele Europa og USA forventer, at det bliver dig?

”Jo, men det ændrer ikke situationen, hvad angår processen. Jeg forventer, at det sker på topmødet 3. og 4 april.”

Er det ikke lidt komisk, at du er den eneste, der ikke taler om det?

”Nej, det er meget naturligt. Læg lige mærke til, at der jo generelt i kredsen om stats- og regeringschefer er tilbageholdenhed med hensyn til at kommentere selve processen og det agter jeg også at respektere.”

Står det ved magt, at du agter at fortsætte, så længe vælgerne vil det?
”Jeg vil slet ikke kommentere mere på den her proces.”