Fogh genvinder troværdigheden

Samtidig taber Helle Thorning-Schmidt på at gå sammen med Radikale om asylpolitikken, viser helt ny Gallup-måling.

Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ser ud til at genvinde den troværdighed, som han i løbet af valgkampen har tabt til Helle Thorning-Schmidt (S) .

I en helt ny Gallupmåling er Anders Fogh Rasmussen oppe på 39 procent mod sidste uges 31 procent, når det handler om, hvilken af de to statsministerkandidater, danskerne anser som mest troværdig.

Helle Thorning-Schmidt ligger stabilt på 32 procent mod 31 procent for en uge siden.

Dyrt at gå sammen med R
Samtidig ser det ud til, at det har kostet Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt dyrt at gå sammen med de Radikale om asylpolitikken blot en uge inden valget, hvor de to partier sammen meldte ud, at asylsøgere skal kunne bo og arbejde udenfor asylcentrene.

På spørgsmålet om, hvem danskerne mener er bedst til at håndtere asyl- og flygtningepolitikken, er Helle Thorning-Schmidt gået ned fra 41 til 35 procent den sidste uge, mens Anders Fogh Rasmussen er gået fra 33 til 37 procent og dermed vinder over sin modstander.

Thorning vinder på kommunikation
Gallupmålingen, der strækker sig helt fra august frem til nu gennem hele valgkampen, viser desuden, at Helle Thorning-Schmidts evner som kommunikator er blevet bedre og bedre.

Hun er gået frem med 7 procentpoint siden august, og kurven er støt sigende frem til nu, hvor 25 procent af de adspurgte mener, at Helle Thorning-Schmidt er den bedste kommunkator.

Anders Fogh Rasmussen er gået tilbage fra 50 procent i august til 45 procent ved valgets udskrivelse til 42 procent i dag, hvor han dog stadig vinder klart over Helle Thorning-Schmidt.

Og på velfærd
På bedste politik på velfærdsområdet ser det ud til, at Helle Thorning-Schmidt ligger stabilt på 51procent med et lille tab fra sidste uges 51procent.

Anders Fogh Rasmussen er gået fra 20 til 21 procent på en uge.

I alt er 15 punkter blevet sammenlignet i Gallupmålingen. 11 var i Anders Fogh Rasmussens favør, fire i Helle Thorning-Schmidts.