Fogh forsvarer Bendt Bendtsens karakter

Statsministeren forsvarer tidligere erhvervsminister og vicestatsminister Bent Bendtsen (K) , der er mistænkt for omfattende interessekonflikt efter jagtture, golfture og rabat på BMW-motorcykel.

33 gratis jagt og golfture til en værdi af en kvart million kroner samt en kæmperabat for en BMW-motorcykel er blandt anklagerne mod tidligere erhvervs- og vicestatsminister Bent Bendtsen (K).

Beskyldningerne har fået Folketingets ombudsmand til at gå aktivt ind i sagen.

Alligevel vil statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ikke kritisere sin tidligere minister eller blande sig i ombudsmandens undersøgelse.

- Jeg kender Bent Bendtsen som et ærligt og redeligt menneske og har altid stolet på ham. Da han var minister, havde jeg meget stor tillid til ham, og jeg må sige, at den tillid er usvækket, siger Anders Fogh Rasmussen.

Folketingets ombudsmand har bedt Erhvervsministeriet om en redegørelse i sagen om den tidligere ministers jagtture og golfrejser, men den undersøgelse vil Statsministeren ikke blande sig i.

- Jeg har ikke nogen kommentarer til ombudsmandens beslutning, for det er jo hans afgørelse, siger Anders Fogh Rasmussen.

Stramme regler
Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i mange år gjort meget ud af, at ministre skal holde deres sti ren.

Det var allerede et vigtigt standpunkt, da han selv sad i opposition.

- Jeg har altid givet udtryk for, at ministre skal være meget påpasselige med i deres adfærd ikke at udsætte sig selv for selv en uberettiget kritik for, at de blander tingene sammen. Det har ministrene altid vidst, at det er min klare linje. Og det er også grunden til, jeg indførte et ret stramt regelsæt for, at ministre skal offentliggøre, hvis de har økonomiske interesser forskellige steder, for jeg synes, befolkningen har krav på at vide, om der kunne være nogle interessekonflikter, forklarer Anders Fogh.