Fogh: DFs linje er uansvarlig

Det er en uansvarlig linje, som Dansk Folkeparti foreslår, når de vil trodse EF-domstolens afgørelse, mener Anders Fogh Rasmussen.

Anders Fogh Rasmussen kalder DFs forslag om ikke at følge EF-domstolens seneste afgørelse for useriøs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen slog i dag fast, at det er uansvarligt, når Dansk Folkeparti opfordrer Danmark til at trodse EF-domstolens beslutning omkring familiesammenføring.

»Det kan ikke være en løsning at følge Dansk Folkepartis råd om bare at trodse domstolenes afgørelse. Det giver ingen seriøs mening,« siger Anders Fogh Rasmussen.

EF-dommen slår fast, at EU-borgere må hente familie med til et EU-land, selvom de ikke har lovlig opholdstilladelse. Statsministerens melding kommer i forbindelse med Venstres sommergruppermøde på Fyn.

Anders Fogh Rasmussens mener, at Dansk Folkeparti udnytter situationen til at profilere deres egen EU-politik. Samtidig slår han fast, at det vil være utroværdigt, hvis regeringen valgte at følge Dansk Folkepartis udmelding.

»Ingen ansvarlig regering kan få sig selv til at sige, at man bare skal trodse, hvad domstolene har sagt. Det er ikke et råd, der kan bruges til noget,« lyder det fra Statsministeren.