Fogh: Den parlamentariske situation er uændret

Fogh forventer at fortsætte som hidtil. Statsministeren ønsker dog ikke at kommentere, hvordan han vil håndtere, at VKO ikke længere har 90 mandater.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) forventer, at alt er ved det gamle, selv om Pia Christmas-Møllers onsdag sagde farvel til De Konservative. Anders Fogh Rasmussen understreger, at selv om VKO-flertallets afgørende 90. mandat nu er forsvundet, så er der stadig flertal bag VK-regeringen.

- Jeg betragter regeringens situation som uændret, da Pia Christmas-Møller har meddelt, at hun fortsat støtter VK-regeringen, sagde statsministeren på vej ind til Venstres gruppemøde på Christiansborg.

Anders Fogh Rasmussen ønsker ikke at kommentere, hvordan han nu vil håndtere den parlamentariske situation - og om Pia Christmas-Møller vil blive indkaldt til selvstændige forhandlinger om for eksempel asylpolitikken.

- Det vil jeg slet ikke tage stilling til på nuværende tidspunkt. Det afgørende er, at Pia Christmas-Møller klart har sagt, at hun støtter VK-regeringen. Det vil sige, at den parlamentariske situation er uændret, siger statsministeren.

/ritzau/