Første runde af statslig udflytning skal under luppen

Fire fagforbund kræver en tilbundsgående undersøgelse af udflytningerne, men det er allerede på vej.

Fra talerstolen lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under åbningsdebatten for nylig flere julegaver til provinsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Den første runde udflytninger af statslige arbejdspladser, hvor 3900 ud af cirka 32.000 job skal flyttes fra hovedstadsområdet, skal nu undersøges.

Fredag kræver fire fagforbund, at regeringen laver en tilbundsgående undersøgelse af den første udflytning ifølge DR.

Men det er altså allerede på vej, for Statsrevisorerne har anmodet Rigsrevisionen om sådan en undersøgelse.

Revisorerne vil eksempelvis have svar på, hvad udflytningerne har betydet for driften, sagsbehandlingstiderne, medarbejdernes ansættelse samt hvad det har kostet.

»Udflytningen er forventeligt forbundet med engangsomkostninger og produktivitetstab i en overgangsperiode samt risici for tab af relevante kompetencer,« skriver Statsrevisorerne i en anmodning.

Fra talerstolen lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under åbningsdebatten for nylig flere julegaver til provinsen.

Han bebudede runde nummer to af udflytningerne til december.

Dermed kan flere statslige arbejdspladser se frem til at få nye adresser uden for hovedstaden.

Og det har vist sig muligt at få dygtige medarbejdere til de styrelser og institutioner, der flyttede væk fra København, sagde Løkke i sin tale.

»Undervejs var der nogle, som mente, at det blev svært - nærmest umuligt - at få dygtige folk til de styrelser og institutioner, der flyttede væk fra København. Den kritik er gjort til skamme,« sagde han.

Indtil videre er cirka 2546 af de 3900 arbejdspladser flyttet ud. Men ikke alle udflytninger er forløbet smertefrit.