Fødevareministeriet: Der må være sket en fejl

Fødevareministeriet har modtaget materiale fra Det Jødiske Samfund i sag om rituel slagtning. Organisationen beskylder fødevareminister Dan Jørgensen for at løbe fra en aftale.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der må være sket en fejl. Sådan lyder det fra Fødevareministeriet, efter formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark i Kristeligt Dagblad beskylder fødevareminister Dan Jørgensen (S) for ikke at overholde en aftale i en sag om rituel slagtning.

Da ministeren i fjor indførte et totalt forbud mod rituel slagtning uden bedøvelse, skete det uden at høre hverken jøder eller muslimer i sagen. Efterfølgende indbød Dan Jørgensen Det Jødiske Samfund og Danish Halal til et møde om sagen og gav lovning på, at Fødevarestyrelsen ville kigge med nye øjne på forbuddet, hvis der kunne skaffes beviser for, at der ikke er dyreetiske problemer med rituel slagtning.

Siden er Det Jødiske Samfund i Danmark vendt tilbage med et »omfattende bevismateriale«, men Fødevareministeriet har ikke kvitteret for henvendelsen, lyder kritikken.

Dan Jørgensen ønsker ikke at kommentere sagen, men Fødevareministeriet bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau at have modtaget materiale fra Det Jødiske Samfund.

»Såfremt Det Jødiske Samfund ikke har modtaget en kvittering for det indsendte materiale, beror det på en beklagelig fejl fra ministeriets side,« oplyser ministeriet.

Desuden oplyses det, at religiøse organisationer i Danmark har haft mulighed for at indsende materiale til Fødevareministeriet frem til den 14. september 2014, som ministeriet vil lade uafhængige ekspeter vurdere.

»Gennemgangen af det indsendte materiale foretages i øjeblikket, og det forventes, at der i slutningen af 2015 foreligger et resultat af gennemgangen«.