Fødevareministeren stopper reklame

Fødevareminister Henrik Høegh optræder i reklame for supermarkedskæden SuperBest. Det så han først ikke noget problem i. Men det gør han nu.

Foto: Bagsværd/Søborg-bladet

Fødevareminister Henrik Høegh (V) har nu bedt supermarkedskæden SuperBest om at stoppe en reklame, hvori han selv optræder. Det sker, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bedt ham om det.

- Jeg har aldrig haft intentioner om, at jeg skulle deltage i en reklame eller er blevet spurgt om det, og derfor er det SuperBests valg det her. Men Fødevareministeriet har kontaktet SuperBest, og de siger, at de ikke har intentioner om at bruge billedet yderligere i deres reklame, siger Henrik Høegh.

Fødevareministeren afviste ellers i første omgang kritikken af sin optræden i en reklameannonce i ugeavisen Bagsværd Søborg Bladet. Den kom i anledning af, at kædens lokale butik var blevet præmieret i en kampagne under det fællesnordiske ernæringsmærke "Nøglehulsmærket" for at gøre det let at vælge sundt.

På spørgsmål, om Henrik Høegh fortryder sagen, der er hans første offentlige nederlag som fødevareminister, lyder svaret:

- Egentlig var det en af mine rigtig gode dage som minister at komme ud og få uddelt det her. Det er noget, jeg rigtig, rigtig gerne vil gøre noget ud af, så det bliver let for forbrugerne at træffe det sunde valg. Så da jeg første gang blev præsenteret for reklameavisen, blev jeg mindet om en glædelig begivenhed. Det var baggrunden for, at jeg havde svært ved at se noget stort problem. Men som dagen har udviklet sig, må jeg konstatere, at det åbenbart er et stort problem, at jeg har været i et reklameblad i Bagsværd og Søborg. Og så er vi nødt til at agere ud fra det.

/ritzau/