Fødevareministeren får 706.000 i statsstøtte

Henrik Høegh modtog sidste år 706.000 kroner i EU's landbrugsstøtte. S frygter for opgør med støtten.

Henrik Høegh er ikke bare minister for landbruget. Han er også selv landmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Landbruget og erhvervets egen minister, fødevareminister Henrik Høegh (V), står forrest i køen, når VK-regeringen og EU uddeler statsstøtte.

En række svar fra Henrik Høegh til Folketingets fødevareudvalg afslører, at han sidste år fik 706.000 kroner i landbrugsstøtte fra EU. I 2008 måtte den lollandske gårdejer og tidligere viceformand i Dansk Landbrug nøjes med 559.000 kroner. Henrik Høegh har også søgt om støtte for 2010.

- Det er bekymrende, at regeringens officielle politik er at afvikle landbrugsstøtten, når fødevareministeren selv modtager stadig stigende kæmpebeløb i landbrugsstøtte, siger Socialdemokraternes næstformand og skatteordfører Nick Hækkerup.

- Samtidig er det tåbeligt, at regeringen og Dansk Folkeparti næste år vil give landbruget nye store skattelettelser, mens VKO skærer hårdt i velfærden i kommunerne, siger Nick Hækkerup og fortsætter:

- I forvejen har dansk landbrug fået samlet 88 milliarder kroner i landbrugsstøtte de sidste 10 år, så det burde ikke være nødvendigt med nye store skattelettelser

Ifølge Henrik Høegh har danske landbrug i alt modtaget 88 milliarder kroner i EU's landbrugsstøtte i perioden mellem 2001 og 2010. Et beløb som skal suppleres med, at regeringen til næste år giver erhvervet skattelettelser for i alt 1,2 milliarder kroner i forhold til regeringsskiftet.

/ritzau/