Fock: Jeg har ikke rusket i nogen

Alternativets politiske leder, Josephine Fock, afviser pure, at hun skulle have haft en ubehagelig stil.

Arkivfoto: »Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, frivillige eller venner for den sags skyld. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har udtalt sig til Information. Det berører mig dybt,« siger Alternativets leder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Alternativets politiske leder, Josephine Fock, siger i et interview med TV2 News, at hun ikke genkender billedet af hende som tegnet i Information. Og hun afviser kategorisk at skulle have rusket i ansatte.

I artiklen i Information siger unavngivne kilder, at Josephine Fock har haft en ubehagelig ledelsesstil i perioden 2015-2018, har råbt af folk og i flere tilfælde har rusket i folk.

»Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, frivillige eller venner for den sags skyld. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har udtalt sig til Information. Det berører mig dybt,« siger Josephine Fock og siger yderligere:

»Jeg sætter en ære i at opføre mig ordentligt, særligt som leder. Men der er ingen tvivl om, at vi på det tidspunkt var en spritny organisation, ildsjæle. Vi skal pludseligt til at være professionelle. Der var der forskellige opfattelser af, hvad det var, at udøve ledelse.«

Hun opfordrer dem, der har udtalt sig til Information, til at stille sig frem. Hvilket ingen ifølge hende har gjort over for hovedbestyrelsen.

»Disse anklager kommer helt bag på mig. Og derfor har jeg også sagt, at hvis nogen sidder med oplevelser, de føler har været grænseoverskridende, så vil jeg gerne snakke med dem,« siger hun.

Josephine Fock blev 1. februar valgt til politisk leder af Alternativet. Folketingsgruppen havde ønsket Rasmus Nordqvist, men erklærede sig klar til at samarbejde med den nye leder.

Senest har en artikel i Information beskrevet, hvordan Fock har været endog meget hård ved ansatte i Alternativet. Efterfølgende har det ført til store diskussioner blandt medlemmer og tidligere medlemmer af partiet.

Tirsdag aften holdt Alternativets hovedbestyrelse et møde med Josephine Fock, hvor de erklærede deres støtte til hende som politisk leder.

Josephine Fock siger, at hun har brugt den seneste måned på at samle partiet.

»Der har været en del uro. Folketingsgruppen bakkede mig som bekendt ikke op. Så vi har skullet bruge noget tid på at finde hinanden.«

Den politiske leder siger, at alle i folketingsgruppen er klar til at samarbejde med hende, men tilføjer præmissen »nogle mere end andre«.

Adspurgt om, hvem der skeles til, siger Josephine Fock:

»Det kunne blandt andet være Uffe Elbæk, det kunne også være Rasmus Nordqvist.«

Uffe Elbæk er forhenværende politisk leder og stifter af Alternativet. Rasmus Nordqvist var politisk ordfører og stillede også op til posten som politisk leder. Han trak sig som politisk ordfører oven på valget af Josephine Fock.

Josephine Fock siger, at hun gerne vil have et godt samarbejde med de to.

»Jeg har hele tiden sagt, at Rasmus Nordqvist ville være en fremragende politisk ordfører,« siger Josephine Fock og siger om Uffe Elbæk:

»Nu er det jo ikke mig, der har presset Uffe Elbæk ud. Han har selv valgt at trække sig. Og så er jeg blevet valgt.«

»Jeg har et meget, meget stort folkeligt mandat. Noget af det, der er gået galt, det er, at der er kommet en distance til baglandet fra folketingsgruppen. Det er ikke kun folketingsgruppen, der er vigtig. Det er hele organisationen.«

/ritzau/