FOA: Thor P. hænger offentligt ansatte ud

Finansministerens brug af tal er ikke hæderlig, mener FOA, der frygter, at det nu vil blive sværere at nå et forlig ved overenskomstforhandlingerne.

Det er uhæderlig brug af tal, når finansministeren i dagens udgave af Politiken fortæller, at en sygehjælper i gennemsnit med alt inklusive tjener 27.000 kroner om måneden og en politimand tilsvarende 33.000 kroner. Det mener fagforeningen FOA.

- Jeg synes, han hænger os ud, og det kan han ikke være bekendt. En finansminister har man en vis forventning til opfører sig pænt hæderligt, og jeg synes faktisk ikke, at hans brug af de her tal er hæderlig, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

FOA kritiserer blandt andet, at tallene dækker over en sammenregning af løn, feriepenge, pension og tillæg for aften- og natarbejde.

Ifølge FOA er lønnen til en sygehjælper kun 21.000 kroner.

Dennis Kristensen mener, udtalelserne fra Thor Pedersen har gjort hans medlemmer "stik-stjernetossede" forud for overenskomstforhandlingerne.

- Vi skal i gang med overenskomstforhandlinger om mindre end en måned, og så står vi med en melding fra den øverste kassemester på vores område, som i virkeligheden strør gift ud for mulighederne for at lave et forlig, siger Dennis Kristensen. /ritzau/